HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebek Odası Hazırlamada Zorlanıyor musunuz? İşte Sizlere İpuçları

18-03-2019 21:57
Bebek Odası Hazırlamada Zorlanıyor musunuz? İşte Sizlere İpuçları

Bebek Odası Hazırlamada Zorlanıyor musunuz? İşte Sizlere İpuçları

Hayatınızda yaşayabileceğiniz çok özel anların içerisinde hangisi en önemli diye sorulsa sanırız annelik duygusunu tadan her kadın bebeğini kucağına aldığı günü söyleyecektir. Aylarca beklenen sürecin arkasından ailenin yeni üyesi aranıza katıldığında bunun sevinci mutlaka tarifi edilemez boyuttadır. Bu özel güne hazırlanan anne adayları bebeğinin doğumundan sonrası için birçok hazırlık yaparlar. Özellikle de son ayda bu hazırlık daha bir telaşa dönüşür. Zorlu bir yolculuktan çıkacak olan anne için bebek odası süslemesi çok önemlidir.

Bebeğin Cinsiyetine Göre Hazırlıklar Başlanmalıdır

Bebek odası hazırlanırken ilk detay bebeğin cinsiyetine göre hazırlık yapılmasıdır. Pembe veya mavi tonlar ile rengarenk süslenecek odanın anneye de çok iyi enerji vermesi ön planda tutulmalıdır. Hazırlıklara başlarken öncelikle odayı birçok ayrıntı ve detayla boğmamaya özen gösterin. Bu odada geçecek uzun ve yorucu zamanlar içerisinde annenin en iyi şekilde rahatının ve konforunun sağlanması çok önemli bir detaydır. Odadaki renk ve şekilleri bebek algılamasa bile annenin lohusalık döneminde duygusal olacağı göz önünde bulundurularak onu rahatlatıcı ve ferah tutucu bir dekorasyonda hazırlanmalıdır.

 

Bebek Odası Süsleme Malzemeleri Nelerden Oluşur?

Yeni anne olmuş bir kadının öncelikle kendi zevkini yansıtan bir bebek odasına sahip olması çok önemlidir. Birçok süsleme malzemesi içerisinde öncelikle çiçekler kadınların çok sevdiği süsler arasındadır. Hediye olarak gelen çiçekler tabii ki oda içerisinde tutulmamalı ve evin başka yerlerinde muhafaza edilmelidir. Odanın ferah ve oksijenle dolu olması açısından bu önemli bir detaydır. Annenin yatağı için birçok süsleme malzemesi kullanılabilir. Özellikle annenin saçına takacağı lohusa tacı, lohusa terlikleri, yatağı için kurdele ve tüller olmazsa olmazlardır.

Bebek Odasına Bebek Takı Yastığı Olmazsa Olmazlardan!

Bebek yatağı en önemlilerden biridir, tüller ve kurdeleler ile süslenerek güzel bir görünüm verilebilir. Bebek takı yastığı da odadaki en önemli ayrıntıdır. Bebek takı yastığı gelen misafirlerin bebeğiniz için takacakları takılar açısından son derece şık ve görkemli olmalıdır. Bebeğinizin cinsiyetine göre belirlenen renklerle birçok takı yastığı çeşidi içerisinden sizin en hoşunuza giden modeli tercih edebilirsiniz.  

Bebek Kapı Süsü İle Misafirlerinizi Karşılayın

Bebek kapı süsü doğum sonrası hastanedeki odanın kapısına asılan güzel bir aksesuardır. Eve geçerken bu süsü bebek odasının kapısına asabilirsiniz. Bebeğinizin isminin yazılı olduğu ve güzel temaların işlendiği hoşgeldin bebek kapı süsleri günümüzde çok güzel tasarımlarla yapılmaktadır. Bu süsler en özel gününüz için güzel bir anı olarak kalacaktır.

 

Doğum Odası İkramları İle Fark Yaratın

İkram için en güzel tercih badem şekerleri, kurabiyeler, çikolatalar ve şerbettir. Bu ikramlıkları gelen misafirlerinize sunarken çok hoş aksesuar ürünlerden yararlanabilirsiniz. Bebek şeker sepeti, keten kese ürünleri kullanabilirsiniz. Şerbet ikramı için de lohusa şerbet bardakları kullanılabilir. Odanın küçük bir köşesinde hazırlayacağınız ikram masasını birçok süsleme malzemesi kullanarak farklı bir konsept hazırlayabilirsiniz. Konfetiler, jel mumlar, bebek anı defteri gibi malzemeleri burada dekore edebilirsiniz. Bebek anı defterine gelen dostlarınızın yazacağı duygusal kelimeler ileride sizin için güzel bir anıyı teşkil edecektir.

Misafirlere Küçük Hediyeler Hazırlayın

Sizi ziyaret eden misafir sayısı oldukça fazla olacaktır. Akrabalar, dostlar, arkadaşlar derken birçok kişi sizi bu özel günde ziyaret etmek ve bebeğiniz için iyi dileklerde bulunmaya gelecektir. Bu ziyaretler karşısında sizin de onlar için hazırlayacağınız hediyeler olması gerekir. Bu hem teşekkür niteliğinde olacak hem de onlar için bebeğinize özel bir anıyı teşkil edecektir. Peki neler hediye edilebilir? Günümüzde birçok tasarımda yapılan hediyelikler içerisinden dilerseniz tek bir model dilerseniz de birkaç farklı modelden oluşan hediyeler sunabilirsiniz. Sepette civciv süsler, anahtarlıklar, kokulu sabunlar, jel mumlar, minik şişelerde kokular gibi ziyaretinize gelen misafirlerinize günün anısına hediyeler verebilirsiniz.

Bebek Odasındaki Her Detay Sizi Ve Bebeğinizi Yansıtmalıdır

Her insanın kendine göre bir tarzı ve zevkleri vardır. Bebeğinizin odasını hazırlarken ve süslerken önemli olan kendi tarzınızı ve zevkinizi odaya yaymaktır. Bu şekilde olduğu zaman bebeğinizle geçireceğiniz tüm zamanlardan keyif ve huzur alacaksınız. Birçok bebek odası süsleme fikirleri içerisinde size en uygun olanı seçerek ve kendi fikirlerinizi katarak bebeğinizin odasını süslemek en doğru harekettir. Önemli olan sizin ve bebeğinizin en güzel şekilde yaşayacağınız birlikteliktir.

Bir önceki yazımızda baby shower kutlamaları konusundan bahsettik dilersen orayı da okuyabilirsin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.