HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Cadılar Bayramı Halloween

06-09-2023 20:32
Cadılar Bayramı Halloween
31 Ekim 2023 Cadılar Bayramı Parti Malzemeleri ve Halloween Süslemeleri.

31 Ekim Ülkemizde Gitgide Popülerleşen Bir Gün: Cadılar Bayramı
Uzun zamandır dünyanın farklı yerlerinde kutlanan Halloween Cadılar Bayramı, son yıllarda Türkiye’de de popüler. Hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenerek vakit geçirdikleri Cadılar Bayramı’nda birbirinden eğlenceli kostüm partileri ve alışveriş festivalleri düzenleniyor. Ayrıca çeşitli markaların Cadılar Bayramı’na özel yaptığı indirimler de bu tarihlerde alışveriş tutkunlarının yüzünü güldürüyor. Bu yıl, Cadılar Bayramı’nda doya doya eğlenmeye ve alışverişlerinde bu bayrama özel, birbirinden avantajlı fırsatları yakalamaya hazır mısınız? Siz de Halloween heyecanını yaşamak ve Cadılar Bayramı’nda eğlencenin tadına varmak istiyorsanız şimdiden hazırlanmaya başlayın!

Halloween Mağazamız Açıldı!
 
Cadılar Bayramı Nedir? Nasıl Kutlanır?
Batı’da "Halloween” olarak anılan Cadılar Bayramı; bu ismi "Azizler Gününün Arifesi” anlamına gelen "All Hallows Eve” tabirinden alır. Pagan geleneğinden gelen Cadılar Bayramı, kutlandığı tarih itibarıyla yazın bitişini ve kışın başlangıcını temsil eder. Amerikan kültürünün yaygınlaşmasıyla çok sayıda farklı ülkede kutlanılan Cadılar Bayramı’nda çocuklar korkunç kostümler giyerek kapı kapı dolaşmaya başlar. Bu bayramın en eğlenceli bölümlerinden birisi; Türkçeye "Şaka mı şeker mi?” diye çevrilen "trick or treat” oyunudur.
Bu oyuna göre, çaldıkları kapıları açanlara "Şaka mı şeker mi?” diye soran çocuklar, "şaka”yı seçenlere giydikleri kostüme uygun komik hareketler yapar. "Şeker” diyen yetişkinler ise çocuklara şeker verir. Elma şekeri, Cadılar Bayramı’nda en çok tüketilen şeker türüdür. Yetişkinlerin birçoğu eğlenip gülmek amacıyla "şaka” seçeneğini tercih etseler de çocukları ufak hediyelerle sevindirmeyi de ihmal etmez. Bunun yanında, yetişkinler de Cadılar Bayramı’nda kendi aralarında çeşitli kostüm partileri düzenler. Konsepte uygun dekorlarla zenginleştirilen parti ortamları, yetişkinlerin ilginç kostümleriyle görkemli bir baloya dönüşür.

 
2023 Cadılar Bayramı Ne Zaman?
Her yıl aynı tarihte düzenlenen Cadılar Bayramı etkinlikleri, 2023’de de 31 Ekim Salı günü kutlanacak. Türkiye’de de gün geçtikçe popülerleşen Cadılar Bayramı kutlamalarının tek bir günle sınırlı kalmayıp bir hafta-on gün boyunca sürmesini bekleyebilirsin. Eğlenceli partiler, kutlamalar ve kışa hazırlık kapsamında yapılacak çeşitli alışverişlerle Halloween heyecanı, dört bir yanı saracak! Sizlerde de bu heyecana katılmak isterseniz Cadılar Bayramı etkinliklerini daha yakından takip etmelisiniz. Böylece hangi partinin nerede ve ne zaman olduğunu öğrenebilir; farklı markaların Cadılar Bayramı’na özel sunduğu avantajlı fırsatları yakalayabilirsiniz.
Her ne kadar korkutucu bir görünüme sahip olsalar da birbirinden eğlenceli kostüm modelleri Cadılar Bayramı için mağazalardaki yerini çoktan aldı. Vampir, cadı, hayalet, korsan, büyücü ve daha birçok gizemli karakterin görünüme bürünmek için Halloween, muhteşem bir fırsat! Korkutucu kostümlerin dışında, çeşitli film ve çizgi film karakterlerinin kostümlerini de tercih edebilirsiniz. Bu karakterlere özgü doğa üstü yeteneklere sahip olmayı hayal ederek Cadılar Bayramı’nın heyecanını ikiye katlamanız mümkün. Bir başka alternatif olarak ise sevimli hayvan kostümlerini deneyebilirsiniz; Cadılar Bayramı’na özel cadı veya vampir kostümlerini en uygun fiyat ve aynı gün kargo ile SüSLe'den sipariş vererek konsept partilerin maskotu haline gelebilirsiniz!


Cadılar Bayramı Mağazamız Açıldı!!
 

Cadılar Bayramında neler yapılır?
Eski dönemlerde insanlar korkutucu kostümler giyerek, ateşlere ölü hayvan kemikleri atarak kötü kokularla ruhları korkutup kaçırmaya çalışırlardı. Günümüzde hala korkunç kostümler giymek Halloween Cadılar Bayramının sembolü aynı zamanda bal kabaklarını insan yüzü biçiminde oyarak evlerinin önlerine koyuyorlar.
Evlerde korku filmi partileri düzenleniyor ve korkutucu şekillerde dekorasyonlar yapılıyor. Cadılar Bayramında en popüler kostümler cadı, hayalet,vampir,zombi kostümleri farklı makyajlarla, maskelerle kostümler tamamlanıyor.
Halloween Cadılar Bayramı çocukların çok sevdiği bir festival kostümlerini giyerek kapı kapı dolaşıp "Trick or Treat" yani "Şaka mı, şeker mi?" diyerek kendileri için hazırlanmış kurabiye, şekerleri topluyorlar.
Baykuş, kara kedi, yarasa, örümcek kötü şans getirdiklerine inanılan hayvanlardan olduğu için Halloween sırasında evlerde en çok kullanılan dekorasyon malzemeleri bu hayvanların resimlerinden oluşuyor.
Ev dekorasyonlarında siyah ve turuncu renkleri kış ve ölümün renkleri olduğundan daha çok tercih edilir.
 
Halloween Parti Malzemeleri ve Cadılar Bayramı Ürünleri SüSLe'de!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.