HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kına Gecesi Organize Etmek İçin Öneriler

10-04-2019 23:21
Kına Gecesi Organize Etmek İçin Öneriler

Kına Gecesi Organize Etmek İçin Öneriler

Düğüne birkaç gün kala gerçekleştirilen çok özel bir organizasyondur kına gecesi. Kültürümüzün bir geleneği olarak sürdürülen ve genelde kadınlar arasında yapılan hem duygusal hem de çok eğlenceli bir gecedir. Bu gecenin en duygusal bölümü de gelin hanımın eline yakılan kına eşliğinde söylenen acıklı kına türküsü ile etraftakilerin duygu yoğunluğuna girmesidir. Özellikle gelin ve gelinin annesi için bu özel an çok anlamlıdır. Bu önemli gelenek geçmişten günümüze dek sürse de geçmişe oranla artık kına gecesi organizasyonları daha gösterişli ve eğlence ağırlıklı yapılmaktadır. Kına gecesi organize etmek için günümüzde birçok imkanlar ve ürünler rahatlıkla bulunabilmektedir. Bu konuda size bazı önerilerde bulunacağız. Kim bilir belki de evlilik hazırlığı içindeyseniz bu önerilerimizle size rehber görevi yapacağız. Her türlü ihtiyacınız için kına gecesi organizasyonunda öneriler yazımızı dikkatlice okuyunuz.

 

Kına Gecesi İçin Mekan Seçimi

Mekan konusundaki seçenekler günümüzde çoğalmış durumda. Geçmişte genellikle evlerde gerçekleşirdi fakat günümüzde birçok farklı mekanlarda kına gecesi organizasyonu yapılabilmektedir. Birden fazla seçenek içinde bütçenize, zevkinize ve mekanın uygunluğuna göre bir salon veya kafe kiralayabilirsiniz. Eğer misafir sayınız kalabalıksa düğün salonları bu organizasyon için oldukça uygun olur. Yaz mevsimine denk gelen kına geceniz için açık hava mekanları da çok hoş olur. Bu konuda birçok davet mekanı vardır. Bütçenizin durumuna göre seçim yapabilirsiniz. Evde yapacağınız ve sadece akraba ve yakın arkadaşlarınızla geçireceğiniz bu özel anlar için de satın alabileceğiniz kına gecesi malzemeleri sayesinde muhteşem bir mekan hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu konuda size sunulan kına ürünleri ile çok daha ekonomik ve çok daha sıcak ve samimi bir organizasyona imza atabilirsiniz. Ayrıca her şeyi kendi zevkinize göre de yapmış olursunuz. Birbirinden güzel kına gecesi malzemeleri çok uygun fiyatlarda size sunulmaktadır.

Kına Elbisesi Seçildi Sırada Kına Gecesi Malzemeleri Var

Gelin adayı için kına elbisesi çok özel olmalı ve biraz da nostalji tütmeli. Öyle ki kültürümüzün en eski geleneklerinden olan bu tören için giyilecek kıyafet de biraz geçmişi ve nostaljiyi yaşatmalı. Bu anlamda seçim yaparken size önerimiz Bindallı ya da Kaftan kıyafetler olacaktır. Eminiz ki bu kıyafetler içerisinde kendinizi sarayda yaşıyormuş gibi hissedeceksiniz. Bu özel anlar için bu duyguyu yaşamayı da hakketmiyor değilsiniz. Seçiminiz abiye türde de olabilir. Bu tamamen sizin zevkinize bağlı bir şey. Kendinizi nasıl mutlu hissedecekseniz o kıyafeti giymek en doğal hakkınız. Kına gecesi hazırlıkları başlamadan gerekli mekan süsleri, kına tacı, aksesuarlar, kına malzemeleri ve ikramlar için kolları sıvamanız gerekiyor. Bulundurmanız gereken malzemeler içinde öncelikle mekanı süslemek için süsleme malzemeleri, jel mumlar ve led mumlar, dantelli kağıt çiçek süsler, konfetiler ile etrafı süsleyebileceğiniz ürünler olmalıdır. Kınada verilmek için hazırlanan çerezler için plastik bardaklar ve yiyecekler için lila plastik tabaklar önceden hazırlanmalıdır. Yine misafirlere ikram yapılacak yiyecekler ve gelecek hediyeler için güzel bir masa hazırlanması da gerekir. Masa üzeri gelinin kıyafetine uygun renkte tül örtüyle örtülebilir, üzeri konfeti ve kalp şeklindeki objelerle süslenebilir. İkram yapmak için jardinyer ürünleri de oldukça kullanışlı ve şık bir görüntü vermektedir. Lokum, çerez ve şekerleme ikramı için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Yapay çiçeklerle süslediğiniz kına masası üzerinde çok güzel durur.

 

Kına Davetine Gelenlere Hediyeler

Gelen misafirlere dağıtmak için birçok alternatifler vardır. Kolonyalı şişeler, kokulu sabunlar ve
mumlar, kına keseleri ve magnetler gibi hediyeler hazırlayıp günün önemini hatırlatacak bir anı olarak takdim edebilirsiniz. Son zamanların en popüler trendi olan konuşma balonları da
gecenize çok renk katacaktır. Gelen arkadaşlarınıza dağıtılacak bu balonlar ve üzerindeki günün anlamını içeren esprili yazılar ile geceye hoş kahkahalar katacağınız ortamlar yaratacaktır. Ayrıca fotoğraf ve video çekimleriniz de bu balonlar unutulmaz görsellikleriyle daha sonra izlerken sizi gülümsetecek ve özel hissettirecektir. Bu balonlar gelen misafirleriniz de bir anı hediyesi olarak kalacaktır. Ayrıca günün önemini gösteren küçük objeler ve aklınıza gelebilecek birçok hediyelik eşya ürününü takdim için tercih edebilirsiniz. Eğlenceli olduğu kadar duygusal anların da yaşanacağı bu organizasyonu unutulmaz anlara dönüştürmek sizin elinizde. Her şeyi adım adım hesaplayarak tüm gecenin eksiklerini tamamlayarak ve kına gecesi malzemeleri ile mekanı süsleyerek gecenin keyfini çıkartabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.