HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Merak Edenler İçin Diş Buğdayı Kutlamaları

10-02-2019 03:36
Merak Edenler İçin Diş Buğdayı Kutlamaları

Merak Edenler İçin Diş Buğdayı Kutlamaları


Tarihi yıllar öncesine dayanan bir gelenek olan diş buğdayı kutlamalarını duymuş olabilirsiniz. Hiç böyle bir partide bulundunuz mu? Bebek sahibi olmanın heyecanını yaşıyorsanız ve bebeğiniz için özel bir gün hazırlamak istiyorsanız işte tam fırsatı. Aslında çok eski tarihi olan ve hala günümüzde bebek sahibi olanların özenle hazırlanıp yaptığı bu eski gelenek içerisinde hiç bulunmamışsanız size biraz bu gelenekten bahsetmek istiyoruz.

Diş Buğdayı Nereden Gelmektedir?

Güzel bir Anadolu geleneği olan diş buğdayı kutlamaları hazırlıklarına geçmeden önce diş buğdayı nedir? ondan bahsedelim. Bazı bölgelerimizde diş hediği de denir. Hedik sert ve dayanıklı buğday cinsidir. Bu ham buğday büyük tencere içerisinde haşlanır ve yenecek bir kıvama getirilir. Malzeme buğday ve nohuttan oluşur fakat göz zevkinize ve ağız tadınıza göre de içerisine farklı malzemeler katabilirsiniz.

Diş Buğdayı Neden Yapılmaktadır?

Doğuma hazırlık, doğum anı ve yaşadığınız mutlulukla birlikte hayatınıza yeni giren bebeğiniz mutluluk verici olsa da yoğun ve yorucu bir süreç yaşadınız. Uykusuz geceler, emzirme, yetişemediğiniz işler ve yaşadığınız yorgunluklar geride kaldı. Bebeğiniz artık yavaş yavaş büyüyor ve size ve etrafındakilerine gülücükleri ve sevimli tavırlarıyla tepkiler veriyor. Bir de bakmışsınız ki size kahkahalar atan bebeğinizin bir tane dişi çıkmış! Yüzünüzde bir gülümseme ile belkide mutluluktan ağlarsınız kim bilir? Çok güzel bir ana şahit olduğunuzu hissedersiniz. İşte diş buğdayı kutlamaları da bu güzel olayı aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yaşamanız için yapılmaktadır. Hazırlıklara başlamak için ne bekliyorsunuz? Hem bu diş çıkana kadar ne çok huysuzluklar, ateşli geceler geçirdiniz öyle değil mi? Tam da morale ve bebeğinize ve size iyi gelecek güzel bir kutlamaya ihtiyacınız olan zaman geldi. Ne diyor büyüklerimiz? Diş buğdayı yaptığınız zaman bebeğinizin dişleri buğday gibi sağlıklı olacak ve hayatı da bereketle doğacak. Bu güzel gelenek için bebeğinize yapacağınız en anlamlı kutlamaya hazırlıklar başlasın mı?

Çevrenize Fark Yaratacak Diş Buğdayı Kutlamaları İçin Öneriler

Diş buğdayı, bebek ilk dişini çıkardığı zaman yapılır. Unutmayın bu sizin bebeğiniz için yapacağınız çok özel kutlamadır ve her şey dört dörtlük olmalıdır. Aileniz ve yakın arkadaşlarınızın katılacağı bu günü dilerseniz evinizde dilerseniz de çok sevdiğiniz bir mekanda yapabilirsiniz. Önemli olan mekanı zevkinizi de katarak en güzel şekilde süslemek ve gelen konukları en iyi şekilde ağırlamaktır. Hazırlamış olduğunuz diş buğdayının yanına ikramlık yiyecekler katmak, gelen konukların hoş vakit geçirtirken bu güzel yiyecekleri de atıştırmalarını sağlar. Tatlı ve tuzlu kurabiyeler, börekler, salatalar, çerez ve meyve suları bu konsepte gayet uygun olacaktır. Gelelim mekanı güzel gösterecek süslere! Bunun için uygun birçok süsleme malzemeleri vardır. Kız ve erkek bebekler için hazırlanmış olan birçok sevimli ürünü diş buğdayı kutlamaları için kullanabilirsiniz. Şöyle düşünün. Konukların partiye katıldığı zaman sizin zevkinize hayran kalmaları için hangi ayrıntıları ön plana çıkartabilirim? Öncelikle birbirinden hoş kağıt petek süsler, rengarenk çarkıfelek süsleri, şeffaf transparan balonlar, jel mumlar ile mekanı kendi dekor zevkinizi yansıtacak şekilde süsleyebilirsiniz. Bebeğinizin cinsiyeti burada ön plana çıkıyor. Seçeceğiniz malzemeler de bunu yansıtmalıdır. Satışta olan diş buğdayı kutlama ürünleri kızlar ve erkekler için özenle ve farklı renk konseptlerinde hazırlanmaktadır.

Diş Buğdayı Kutlamaları İçin Yiyecek Masalarını Nasıl Süsleyebiliriz?

Günün en değerli yiyeceği olan diş buğdayı elbetteki masanın en önemli ikramıdır. Özenle pişirdiğiniz, çerezler, tatlı malzemeleri ile süslediğiniz buğdayı porselen görünümlü tabaklar içerisine koyabilirsiniz. Ayrıca şeker külahları içerisine de minik şekerlemeler koyarak gelen misafirlere ikram için kullanabilirsiniz. Masanızın üzerine sevimli süslü konfetiler serpebilir, küçük nazarlıkları aralara dekor amaçlı yerleştirebilirsiniz. Jardinyer takımlar da masanızın üzerinde çok hoş duracaktır. Balonlar en güzel dekoratif ürünlerdir. Hele günün anlamını temsil eden balonlar tüm konseptinize apayrı bir damga vuracaktır. Diş motifli, ilk diş buğdayını temsil eden çizimlerle süslü rengarenk balonlar yemek masalarının etrafına asılabilir. Muffin cupcake kağıt kapsül ve kürdan modelleri de gelen konuklara ikramlarınızı yaparken kullanabileceğiniz ürünler içerisindedir. Diş Buğdayı kutlamaları erkek ya da Kız bebekler için çok özel ürünler sayesinde mükemmel şekilde yapılabiliyor. Siz sadece bebeğinizin diş buğdayını pişirin geriye kalan tüm dekorasyon ürünleri ve ihtiyaç malzemeleri birbirinden güzel model seçenekleri ile yardımınıza koşacaktır. Kendinize ve bebeğinize yaşatacağınız bu özel gün için seçeceğiniz ürünler ve küçük dokunuşlarınız harikalar yaratacaktır.
 
Bir önceki yazımızda bebek odası süsleme önerileri paylaştık dilersen orayı da okuyabilirsin.
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.