HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mezuniyet Kınası Nedir?

10-07-2019 00:17
Mezuniyet Kınası Nedir?

Mezuniyet Kınası Nedir?

Belki de daha önce hiç duymadığınız ya da yeni yeni duymaya başladığınız mezuniyet kınası oldukça yeni bir trend. Lise veya üniversiteden mezun olan genç kızların düzenlediği bir parti olarak son zamanlarda sosyal medyada da oldukça yaygın paylaşımlarla gündemde yer alıyor. Mezuniyet kınasının normal kına gecesinden tek farkı gelin adayının olmayışı. Organizasyon yaz girişi okulların kapanma dönemi yapılıyor. Özellikle haziran ayında eğitim gören son sınıf öğrencileri mezuniyet telaşı sarar. Mezuniyet partisi ve diploma törenleri gibi birçok organizasyonun yıllardır yapıldığı bilinmekte fakat mezuniyet kınası ülkemize de yeni gelmiş bir trend olarak oldukça ilgi görmüştür. Kızlar arasında oldukça popüler bir hal almış olan mezuniyet kınası oldukça eğlenceli, keyifli ve geride güzel bir anı bırakacak bir kutlamadır. Genç kızlar bu kutlamayı çok fazla sevdiler. İşin içinde kız kıza eğlence ve kutlama varken böyle partilerin sevilmesi ve popüler olmasına pek de şaşırmamak lazım. Uzun ve yorucu bir eğitim sürecinin sonuna gelmek ve mezun olmak elbette ki sevindirici ve eğlenceyi hak ettiren bir durumdur. Lise ve üniversite eğitiminden mezun olurken her iki dönem de aslında çok özel dönemlerdir. Lise bitimi hayatın farklı bir dönemine geçişi sağlar. Üniversite bitimi ise artık büyüdüğünüzün ve çalışma hayatı ile sosyal hayatın içindeki yerinizin yavaş yavaş belirleneceği, yeni çevreler içine girerek tecrübe kazanacağınız dönemin başlamasıdır. Her ikisi de mezuniyet sonrasında güzel bir kutlamayı hak etmiyor mu? İşte son dönemin modası mezuniyet kınası partisi için size birkaç fikir. 

 

Mezuniyet Kınası İçin Mekan Seçimi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu eğlence tamamen kızlar arasında düzenleniyor. Mezun olan bayanların kendi aralarında yaptıkları hoş ve samimi bir eğlence ortamı olmasından katılım sayısı değişebiliyor. Eğer kişi sayısı az ise evde kendi aralarında olabileceği gibi çok olan katılımlarda herhangi bir yer kiralanabiliyor. Tıpkı mezuniyet balosuna hazırlanır gibi özenilerek alınmış şık bir elbise giyilir. Bu kıyafet mezuniyet partisi için özel yaptırılmış olan kıyafetiniz de olabilir. Elbette ki bütçenize göre daha farklı ve yeni bir kıyafet de tercih edebilirsiniz. Geleneksel kına gecelerinde yer alan konsept burada da geçerli oluyor sadece belirttiğimiz gibi bu eğlencede gelin olmuyor. Partiye katılan her genç kızı bu partinin baş rol oyuncusu konumunda. 

Mezuniyet Kınasında Süsleme Nasıl Yapılır?

Mezun olan kızların birinin evi mekan olarak seçilebiliyor veya herhangi bir mekan olabiliyor. Önemli olan bu mekanın dekorasyonu ve eğlence alanının sizin beklentilerinize karşılık verecek şekilde olmasıdır. Birçok süsleme malzemesi ile her yanı süsleyebilirsiniz. Online satıştan yararlanarak en güzel malzemeleri bu güzel gece için rahatlıkla satın alabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlarda olan bu malzemeler içinde en fazla kullanılanlar mumlar, kına hediyelik ürünleri, konuşma balonları, hatıra fotoğrafları için farklı fotoğraf çerçeveleri ve birçok aksesuar bulunmaktadır. Ayrıca kullan at ürünler de ikramlık yiyecekleriniz için oldukça işe yarayacak eşyalardır. Yapmanız gereken sadece online alışveriş keyfiyle dilediğiniz ürünleri sipariş vermek olacaktır. Yaratıcılığınızı kullanmak da bu tarz partilerde çok işe yarar. Dilediğinizi hayal edin ve en güzel süsleme malzemeleri ile etrafı canlandırın. Emin olun ki bu özel günde yaşadığınız keyif ve mutluluğu hiçbir zaman unutamayacaksınız. Özellikle çekeceğiniz fotoğraflar ile yıllar sonra bile bu anları hatırlayacak ve mutlu olacaksınız.

 

Mezuniyet Kınasında Neler Yapılır?

Kınada en eğlenceli kısımlardan birsi herkesin birbirine kına yakmasıdır. Oldukça keyifli anlar yaşatan bu eylem eğlencenin en güzel kısımlarından biridir. Kınalar yakılarak şarkılar söylenir ve danslar, oyunlar oynanır. Hazırlanan ikramlıklar keyifle yenilir. Bulunduğunuz mekanı yine süsleme malzemesi ile süslediğiniz gibi kendinizi de farklı süsleme malzemeleri ile farklılaştırabilirsiniz. Balo maskeleri, şapkalar, kostümler kullanabilir kendinizi nasıl keyifli hissederseniz o şekilde bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Arkadaşlarınıza sürpriz kına hediyeleri de hazırlayabilir ve onlara farklı jestler yapabilirsiniz. Bugünün anısına birçok hediyelikleri de yine online alışveriş imkanları sayesinde alabilirsiniz. Günümüzün son trendlerinden olan mezuniyet kınası genç kızların oldukça beğenisi kazanmış ve hızla yaygınlaşmaya başlamıştır. Kültürümüzde güzel bir yeri olan kına gecelerine ilave olarak mezuniyet kınasının da çok sevilmesi, ilerleyen zamanlarda daha da çok yayılacağı ve çok daha geniş parti modellerine kucak açacağı bir gerçektir.

Bir önceki yazımızda cinsiyet partisi hakkında bilgiler verdik. Dilersen orayı da okuyabilirsin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.