HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

08-01-2020 17:50
Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

İnsanlar bazı özel günleri hediye alarak ve farklı sürprizler yaparak kutlamaktadır. Dünyanın pek çok ülkesinde farklı günler özel gün ilan edilmiştir ve kutlanmaktadır. Ülkemizde bazı bayramlar, resmi günler özenilerek kutlanmaktadır. Bir de kişisel olarak kutlanan özel günler vardır. Örneğin doğum günü, evlilik yıldönümü, Sevgililer Günü, Anneler günü, Babalar Günü ve daha birçoğu bu özel günler arasında sayılabilmektedir. Bu günlerin bazıları tüm dünya ülkelerinde kutlanırken bazıları ise belli ülkelerde kullanılmaktadır. Sevgililer Günü daha çok yurt dışında kutlanan önemli gündür. Romandaki bir papazın bir kral tarafından evliliğin yasaklanması üzerine sevenleri gizli gizli evlendirmesinin ardından bugün o papazın adı verilerek Sevgililer Günü ilan edilmiştir.

Sevgililer Günü Ne Zaman Ve Neden Kutlanır?

Sevgililer Günü ile ilgili olarak Dünyada pek çok farklı rivayet vardır. Bu rivayetlerden en öne çıkanı ise şu şekildedir. Dönemin Roma İmparatoru zalim bir imparatordur. Savaşacak asker bulamamasının sebebini erkeklerin kadınlara duyduğu aşka bağlamıştır. İmparatora göre Âşık olan ve de evlenen erkekler savaşmak istememektedir. Bu sebeple İmparator bekârlara evlenmeyi yasaklamıştır. O dönemlerde Roma’da papaz olarak görev alan Valentina yasağa rağmen birbirlerini seven gençleri evlendirmeye başlamıştır. Tüm uyarı ve yasaklara rağmen papaz bu göreve devam etmiştir. Bunu öğrenen İmparator Papazı sopa ile dövdürerek öldürtmüş. Papazın toprağa gömüldüğü gün ise 14 Şubattır. Sevenleri ayırmamak üzere uğraş verdiği ve bu yolda canından olduğu için papazın öldüğü gün sevgililer günü olarak ilan edilmiştir. Geçmişten günümüze kadar farklı değişimlere uğrasa da temelinde sevilene duyulan önemi ilan etmek için fırsat bilinen bir gündür.

Sevgililer Günü Nasıl Kutlanır?

Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de sevgililer günü yoğun olarak kutlanmaktadır. Sevgilisi olanlar veya evli olanlar sevgililerine bu güzel günde güzel sürprizler ve hediyeler ayarlamaktadır. Peki, Sevgililer Günü nasıl kutlanılmalıdır? Sevgililer Günü kutlamalarında önemli olan sevdiğiniz kişiyle bir araya geleceğiniz ve güzel anılar biriktirecek şekilde kutlanılması daha güzel olacak bir gündür. Bu günde sevdiğiniz kişiyle güzel bir yemek yiyebilir, güzel bir mekânda birlikte vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz kişiye bu gün ve sevgi ile ilgili güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Sevgililer Günü’nde sevdiğiniz kişiye onun hoşuna gidecek ve aranızdaki özel muhabbetin anlamını ortaya koyacak güzel hediyeler verebilirsiniz. Sevgililer Günü kutlaması için birçok farklı fikir vardır. Rengarenk balonlar ile süslemiş olduğunuz bir odada baş başa güzel bir yemek yiyerek Sevgililer Günü kutlayabilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz ile beraber Birkaç günlük bir tatile çıkarak da bu günün anlamını birlikte vakit geçirerek kutlayabilirsiniz.

Sevgililer Gününde Erkeğe Nasıl Bir Hediye Alınmalı?

Sevgililer günü kutlamalarına karar verdikten sonra en önemli konulardan birisi ise nasıl bir hediye alınacağıdır. Eğer bir bayansınız ve sevgili veya eşinize hediye almak istiyorsanız bazı değişik fikirlere ihtiyacınız olabilir. Erkekler için genel anlamda hediye seçmek zor bir konudur. Hediye alanı çok geniş olmadığı için genelde bayanlar erkeklere hediye seçerken zorlanmaktadırlar. Erkeklere hoşlandığı ve ona kendini özel hissettirecek, sizden bir anı olabilecek güzel hediyeler verebilirsiniz. Onun ismine düzenlenmiş bazı hediyeler veya aranızdaki özel anların birikeceği fotoğraf albümü gibi hediyeler erkeklere verilebilecek anlamı hediyelerden olabilir. 

Sevgililer Gününde Kadınlara Verilebilecek Hediyeler 

Peki sevgililer gününde kadınlara hangi hediyeler alınabilir? Sevgiliye hediye seçenekleri oldukça fazla olmakla beraber bayanların beğenme konusunda erkeklere oranla daha seçici oldukları için hediye seçmek biraz daha zor olabilir. Önemli olan partnerinizin nelerden hoşlandığı,  duygu dünyasına hangi hediyelerin hitap edeceği konusunda bilgi sahibi olmanızdır. Daha sonrasında alacağınız hediye güzel anlamalar taşıyacak özelliklerde olursa partnerinizin gönlünü kazanabilirsiniz. Eşiniz veya sevgiliniz için onun duygu dünyasına, kalbine dokunacak, onunla yaşamış olduğunuz özel anları içeriğinde barındıran hediyeler tercih etmeniz bayanlar için oldukça önemlidir. Sevgililer gününde eşiniz veya sevgilinize mutlaka bir çiçek almanız da yine onun kalbine girebileceğiniz bir ayrıntıdır. Eşinize alabileceğiniz bir özel anılar biriktirileceği bir albüm, özel notlar içeren bir ajanda, birlikte yaşamış olduğumuz bir anıyı anımsatan puzzle tablolar sevgilinize özel bazı araçlar hediyeler arasında sayılabilir. Eşinize sevgilinize hediyenin yanında mutlaka güzel, anlamlı, duygusal bir not da yazmanız sevgililer günün anlamını tam manası ile ifade edebilmeniz için önemlidir. 

Bir önceki yazımıza https://www.susle.com.tr/blog/icerik/evlilik-teklifi-nasil-yapilir linki üzerinden ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.