HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Söz Hazırlıkları Listesi Nedir?

13-10-2019 01:58
Söz Hazırlıkları Listesi Nedir?

Söz Hazırlıkları Listesi Nedir?

Güzel bir birlikteliği evlilikle noktalama yoluna giderken ilk merasim söz kesme ile başlar. Geleneksel bir kültür alışkanlığımız olan söz hazırlıkları çok heyecanlı ve telaşlı olacaktır. Fakat eğer her şey yolundaysa ve her iki aile için de bugün sabırsızlıkla bekleniyorsa size de hazırlık aşamasında sadece keyifli bir süreç kalmaktadır. İlk kez ailelerin birbirini yakından tanıma ve birlikte geçirecekleri zaman olarak düşünürsek bu gecenin nişana veya düğüne bir ön hazırlık olabileceğini düşünebiliriz. Genellikle söz kesme merasimi kız evinde ve kız tarafından gelin adayını isteme ile gerçekleşir. Evde gerçekleşecek bu törende ne gibi hazırlıklar yapmak gerekir? Erkek tarafına ve ailesine göstereceğiniz ev sahipliği ve nezaket içerisinde birçok ayrıntı gizlidir. Kız tarafı elbette ki heyecanın en fazlasını yaşamaktadır. Evin temizliği, hazırlıklar, gelecek olan yakın akrabalar ve elbette ki geceye özel süslenecek salonun hazırlanması. İçinden çıkılmayacak bir telaş gibi düşünülse de aslında günümüz imkanları sayesinde her şey çok rahat ilerleyecektir. Şunu unutmayın bu nişan değil ve söz gününüz daha sade ve dekoratif şekilde organize edilmelidir. Bunun için de en sade şekilde hazırlık yapabilirsiniz.

Söz Masasını Mevsimin Renkleriyle Bütünleyin

Söz masasında genellikle söz yüzüklerinin yer aldığı tepsi, güzel bir pasta, farklı ikram çeşitleri ve kadehler bulunur. İçecekler de bir köşede masanın ahengini bozmayacak şekilde yerlerini alırlar. Bunlarla birlikte birbirinden güzel süsleme malzemeleri masanızın dekorasyonunun bütünler. Öncelikle masa örtünüz için bir renk belirlemekle işe başlamalısınız. Bu işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin mevsim renkleri veya en çok sevdiğiniz renklerden esinlenerek renginizi belirleyebilirsiniz. Mevsim renklerinden yararlanmayı düşünüyorsanız ve mevsimlerden sonbaharsa sarı ve kahverengi tonlar oldukça hoş olur. Kullanacağınız canlı çiçekler de varsa masa üzerinde bu renklerin konsepti harika bir görüntü sağlar. Kışın soğuk günlerinde en güzel renkler bordo, kırmızı ve beyazın tonlarından olursa salonunuza canlı bir görünüm katacaktır. Yaz ve ilkbahar renkleri için pembe, kırmızı ve yeşilin tonları seçilebilir. Aksesuarlara gelince yine mevsime uygun bir konsept düşünebilirsiniz. Örneğin kışın mumlar, kar tanesini andıran beyaz konfetiler ve kış temaları içeren tasarımdaki objeler oldukça güzel duracaktır. Renkli led mumlar, ilkbahar ve yaz için led ışıklı dekoratif kalp lambaları, konfetiler, gül yaprakları oldukça hoş bir görünüm verecektir. Tüm bu söz hazırlıkları malzemeleri en kolay şekilde online alışveriş ile kapınızda olacaktır.

Söz Kesmede İkramlıklar Ve Sunum Nasıl Olmalıdır?

Söz kesildi tebrikler ve kutlamalar bittikten sonra bir şeyler ikram edilmelidir. Dilerseniz bu işi güzel bir ikram masası ile hazırladığınız yiyecekleri açık büfe şeklinde misafirlerinize sunabilirsiniz. Pastalar, börekler, çerezler ve birçok ikramlıkları güzel bir dekor ve sunum şekline dönüştürebilirsiniz. Eğer kalabalık bir misafir grubu varsa kullan at ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle açık büfe şeklinde sunum yapıldığında bu oldukça pratik ve zahmetsizdir. Tabaklar, çatal, kaşık, bıçak ve bardak gibi ürünler farklı renklerde online satışta oldukça uygun fiyatlarda satılmaktadır. Eğer çok az bir aile grubu arasında gerçekleşen bir söz partisiyse farklı bir seçenek yapabilirsiniz. Tercih sizin. İkram masasını da süsleme malzemeleriyle donatabilir, seçtiğiniz mevsimin renklerini burada da yansıtabilirsiniz.

Misafirlere Hediye Vermek Güzel Bir Fikir Olur

Söz masası için bir yer daha ayırmanızda oldukça fayda var. Buraya gelen misafirler için hazırladığınız küçük hediyeleri yerleştirebilirsiniz. Sözde dağıtılan hediyeler arasında koku taşları, kristal veya cam objeler, anahtarlıklar, mumlar, kutular ve birbirinden güzel minik objeler yer alır. Dilediğiniz hediye türünü seçerek gelen konuklarınıza günün anısı olarak sunun. Bu onların çok hoşuna gidecektir. Dilerseniz yine farklı tasarımlarda hediyelikleri karton kutulara koyarak da hediye verebilirsiniz. Bu konuda online alışveriş sitesi size fikir verecek hediyelik çeşitleriyle doludur. Sizin zevkinize ve beğeninize göre seçeceğiniz bu hediyeler üzerine küçük notlar da yazabilirsiniz. Günle ilgili duygularınızı ve tarihi iliştirerek bir anı niteliğinde olan hediyenizi sunabilirsiniz. Hediyeleriniz olduğu masanın üzerinde olan tüm süsleme malzemeleri ve objeler en kolay ve ekonomik alışveriş imkanı sağlayan online alışveriş ile zahmetsiz ve ekonomiktir. Sözle başlayan beraberliğinizin bu unutulmaz gecesinde yaşadığınız tecrübe daha sonra nişan ve düğününüz için de bir ön hazırlık olacaktır. Her türlü organizasyonlarınızı ve süsleme malzemelerinizi en kolay şekilde almaktan keyif duyacaksınız.

Bir önceki yazımıza https://www.susle.com.tr/blog/icerik/eglence-malzemeleri-nelerdir linki üzerinden ulaşabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.