HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yılbaşı Kutlama Hazırlıkları

12-11-2019 16:44
Yılbaşı Kutlama Hazırlıkları

Yılbaşı Kutlama Hazırlıkları

Yeni yılın herkese huzur mutluluk getirmesinin beklendiği, tüm yıl büyük umutların bağlandığı  o muhteşem geceye hazırlıkların aylar öncesinden başladığı ve her şeyin en harikasının olmasının istediği, hazırlıkların bitmek bilmediği o gecede neler yapabiliriz. Ne kadar değerli bir gece aslında, yeniden doğmak gibi, yapılan yanlışlardan ders alıp kalmamak, bir şans daha tanınması gibi, o zaman bu yeni yılın başlangıcına kapılarımızı açan bu güne sıradan ve önemsizmiş gibi karşılamak olmaz. Hayatın bize verdiği ve bizim anlamlar yüklediğimiz bu gün, her günden farklı olmalı.

Kutlamalar

Kutlama denilince  akıllara onlarca fikirler gelebiliyor ama önemli olan en doğru tercihleri yapıp en doğru seçimleri yapmak.  Bu kutlamalarda unutulmaması gereken sıradan bir kutlama olmaması bu yılbaşı hazırlığı en önemli kutlamalardan biri o zaman neler yapabileceğimize bakalım. Bir kesim kutlama için hazıra konarak dış mekanlarda kutlama yapıyor bu demek oluyor ki evler pislenmiyor, hazırlık yapılmak zorunda kalınmıyor bu da son derece rahatlık değil de nedir. Özel günleri özel kılan şeyler emektir, emeklerinizle yaptığınız şeylerdir ve kattığınız anlamlardır. 

Özensiz ve hazıra konulan bir şey çokta değerli olmaz. Evlerde yapılabilecek o kadar güzel seçenekler bulunmakta ki günümüz de, mekanlara baktığımız da yapılan hazırlıklar sokakların orta yerine koyulan o devasa büyüklüklerde ki çam ağaçları, ne kadar da güzel değil mi peki evlerinize koyabileceğiniz, boyutu fark etmeksizin o çam ağaçlarının evin sıcaklığıyla birleşince ne kadar da harika duracağı, sadece sizin zevkinize kalmış düzenlemelerle aile dostlarının ve arkadaşların birleşimiyle sabaha kadar bitmeyen sohbetlerin o oynanan tombalaların tadı, yeni yılda görüşürüz esprilerinin her yıl defalarca yapılmasının sıcaklığı paha biçilemez bir şey ve her geçen yıl bitip tükenmekte olan adetler olarak kalmaya başladı yavaş yavaş.  Artık günümüz de her özel gün tatile kaçmak için biçilmez bir kaftan haline geldi. O güzel alışılmışlıklara geri dönme zamanı geldi.

Hazırlık Nasıl Yapılır ?

Yılbaşlarında hazırlıklar aylar öncesinden başlar, yılbaşı hazırlığı için mağazalar satış siteleri reyonlarını açar ve bin bir çeşit şeyler satılmaya başlar, her aile kendi bütçesine göre olanı bulur ve almaya başlar alınan ilk hazırlık ürünü her zaman çam ağaçları olmuştur. Çam ağaçlarının renkleri boyutları, süslemek için kullanılan çam ağacı ışıkları, evin bir çok yerine koyulan geyik figürleri, çam ağacının kök kısmına koyulan çocuklar için oyuncaklar ki genelde batının adetidir bu olay ama zamanla bizim kültürümüze de küçük küçük işlemiştir, o gün kültürümüzde pek fazla olmayan hindi pişirilmesi yerine, enfes yöresel yemeklerimizle donatılan masalara döner, evler süslenmiş, yemekler hazırlanmış en güzel kıyafetler giyilmiş aileler toplanmıştır.  

Evin birçok yeri kırmızı desenlerin olduğu objelerle donatılıp kırmızı mumların yandığı evlerin sıcaklığı her yere neşeler saçmaya başlanmıştır. Dışarıda havai fişeklerin atıldığı mekanların hatta sokakların en güzel yılbaşı süsleriyle donatılmış haliyle, dışarıda yağan lapa lapa karın her yeri sessizleştirmesiyle o özel gün daha da özelleşiyor, tombalalar dağıtılıp oyunlar başlıyor beklenen sayılar heyecanı arttırıyor ve gülüşler tüm geceyi sarıyor, geri sayımlarla beraber yılbaşı gecesi bitiyor.

Bu yazımızda siz değerli okurlarımız için aslında yılbaşı hazırlığı yapmanın öneminden bahsetmek istedik, yazımız da size değerli okurlar için önemli olan o günü sizler için daha da değerli yapmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Fikir kirliliği olan bu konuda sizlere daha net bilgiler verme amacıyla yola çıktık. Yılbaşı hazırlığının olduğu her yerde süslenmiş çam ağaçlarıyla beraber, süs toplarının bulunmasıyla her yerin rengarenk ışıklarla aydınlanmasıyla yağan karın birleşimiyle tamamen bir bütün halinde birleşen her şeyin içinde bulunmak harikulade bir şey değil mi?  Artık günümüz de sadece objelerle süsleme yapmak zorunda olmayışımız daha da harikalık kılıyor. Tamamen bir bütün halinde evin veya her mekan tamamen yılbaşı konseptine bürünebiliyor. Bunu sağlayan ürünler, ev gereçleri olarak akıllara gelen her şeyi kapsayan kocaman bir konsept artık.

Bir önceki yazımıza https://www.susle.com.tr/blog/icerik/happy-hour-partisi linki üzerinden ulaşabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.