HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Fark Yaratacak Sünnet Odası Süsleme Önerileri

12-03-2019 01:42
Fark Yaratacak Sünnet Odası Süsleme Önerileri

Fark Yaratacak Sünnet Odası Süsleme Önerileri

Aileler erkek çocuklarının bu özel gününde sevdikleriyle birlikte kutlama yapmak ister. Sünnet dini bir gereklilik olması yanında aileler bu günü çocukları için özel bir kutlamayla taçlandırırlar. Ülkemizde bölgelere göre yöresel birçok kutlama şekilleri mevcut olsa da genellikle sünnet odası süsleme geleneği herkesin ortak düşüncesidir. Aileler bu özel gün için mutlaka çocuklarına özel bir şeyler hazırlamak isterler. Gerekli hazırlıklar günler belkide aylar önceden başlamalıdır. En güzeli de çocuğunuza bu günü iyi hatırlaması için yapacağınız kutlama organizasyonudur. Günümüzde sünnet odası süsleme malzemeleri birbirinden güzel ve farklı aksesuarlardan oluşur. Sizin de yapmanız gereken kutlama yapmadan önce nasıl bir konsept düşündüğünüze karar vermek ve bu yolda hareket etmektir. Unutulmaz bir sünnet ve muhteşem bir sünnet odası süslemesi için size fikirler vermeyi amaçlıyoruz.

En Güzel Şekilde Sünnet Odasını Nasıl Süslemelisiniz?

En önemli kısım sünnet odasının süslemeleridir. Sünnet çocuğunun bulunduğu oda hiç kuşkusuz en önemli ayrıntıyı oluşturur. Sünnet düğünü nerede yapılırsa yapılsın hiç fark etmez mutlaka sünnet çocuğunun odası süslemelerle donatılmalıdır. Ziyarete gelecek olan misafirler için de görsel bir şölen hazırlamak, ikramlarda bulunmak ve çocuğunuzun psikolojik olarak da bu dönemi daha keyifli ve stresten uzak geçirmesini sağlamak için odasında yaratacağınız eğlenceli ve keyifli dekorasyondan siz de keyif alacaksınız. Bu konuda size birkaç ipucu verelim;

 

Sünnet Odası Kapısına Muhteşem Kapı Süsleri

Sünnet odası süslemeleri için öncelikle kapı süsleme ile başlayabilirsiniz. Bu konuda hazırlanan sünnet kapı süsü modelleri içerisinde sizin ve çocuğunuzun zevkine hitap eden fikirleri değerlendirebilirsiniz. Genellikle mavi ve beyazdan oluşan bu kapı süsleri çocuğunuzun oda kapısında çok hoş duracaktır. Dilerseniz oğlunuzun adını yazdırabilir veya genellikle isimle birlikte tercih edilen Maşallah yazıları yazılabilir. İsteğinize göre de esprili kelimeler içeren yazı modellerini de seçebilirsiniz. Kağıt asma renkli süsler, uzayan renkli metalize süsler, konfetiler ve rengarenk asma süslerle odayı hoş bir görüntüye dönüştürebilirsiniz.   

Sünnet Odası İçin Mavi Ve Beyaz Renklerin Ahengini Sağlayın

Hazırlıklar içerisinde kına tepsilerini de eklemeyi sakın unutmayın. Bu da geleneklerimiz içinde olan bir ayrıntıdır. Önemli bir eşya da elbette ki sünnet yastığıdır. Gelen misafirlerin takmak istediği takılar bu yastığa takılmaktadır. Birçok değişik modelde sünnet yastığı vardır. Mavi ve beyazın karışımından yapılan bu modeller içerisinden birini seçebilirsiniz. Duvar süsleri de sünnet odasında gayet hoş duran ürünlerdir. Duvarlara asılan süslerde yine mavi ve beyaz tonlar kullanılır. Sevimli figürler ve harflerle çok hoş duvar süsü modelleri tercih edilebilir.  Gelelim balonlara; Balonlar her partinin en güzel süsleri olduğu gibi sünnet organizasyonlarında da çok tercih edilmektedir. Sünnet balonu modelleri çeşitleri içinde genelde nazarlı balon örnekleri kullanılır. Nazar motifi bu süreçte çoklukla yer alır. Kapı süsünden oda süsleme malzemelerine her ürünün üzerinde görmek mümkündür.

 

Sünnet İkram Masası Süslemesi Nasıl Olur?

İkram masasında yine mavi ve beyaz renkler içeren süslemeler yer alır. Şık bir masa örtüsü ile hazırlayacağınız ikram masasını konfetiler, mumlar, nazar desenli objeler ile süsleyebilirsiniz. Gelen konuklar için badem şekeri veya lokum tercih edilmektedir. Keten keseler ile büzgülü hoş görünümlü kese modelleri içine koyarak ikram edebilirsiniz. Keten kesede lavanta koku objeleri de tercih edilebilir. İkram için dilediğiniz konsepti hazırlamak tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Örneğin şeker ve lokum külahı da çok tercih edilen bir seçenektir. Gelen misafirlere sunacağınız ikramlıkları sunmak için birçok seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Misafirlere Günün Anısı İçin Hediyeler

Ailenizin bu özel gününde ve çocuğunuzun sünnet törenine gelen misafirlerinize sizin de teşekkür amaçlı sunmak isteyeceğiniz hediyeler olacaktır. Çok hoş süslemeler içerisinde olan bu hediye modelleri gelen konuklarınızın da çok hoşuna gidecektir. Bu konuda birçok alternatif seçeneğiniz olabilir. Bunlar içerisinde en çok tercih edilen ürünler yine mavi ve beyaz karışımından oluşan objeler olarak karşımıza çıkar. Mavi süslü metal bisiklet hediye olarak güzel bir objedir ve çok tercih edilir. Kokulu gül sabun, deniz kabuklu jel mum, çizgili metal tepelikli cam şişe ürünleri de oldukça beğenilen ve kullanılan modellerdir. Kolonya şişeleri de misafirlerinize hediye edebileceğiniz güzel hatıra örneklerindendir. Size önerdiğimiz sünnet odası süsleme fikirleri ile çocuğunuza çok güzel bir oda hazırlayabilirsiniz. Her ayrıntıyı düşüneceğinizden ve bu unutulmaz günü en güzel sünnet süsleme malzemeleri ile süsleyeceğinizden hiç kuşkumuz yok.

Bir önceki yazımızda hastane odası süsleri konusundan bahsettik dilersen orayı da okuyabilirsin.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.