HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hastane Odası Süsleme Tavsiyeleri

10-02-2019 14:31
Hastane Odası Süsleme Tavsiyeleri

Hastane Odası Süsleme Tavsiyeleri


İşte o heyecanla beklenen an gelip çattı. Aylar birbirini kovaladı ve mucize güne çok az günler kaldı. Doğum hayatın en büyük mucizesi değil mi? Bebeğinizi kucağınıza alacağınız, ona hoşgeldin bebeğim diyeceğiniz mucize an yaklaştığında heyecanınız katlanarak büyümüştür.

Heyecan Başlıyor

Peki doğum çantanız hazırlandı, hastaneye gidiş provaları yapıldı, o özel anda yanınızda kimlerin olmasını istediğiniz liste yapıldı. Ya hastane odası süsleme işi? Bu konuda hazırlıklarınız tamam mı? Cinsiyetini muhtemelen bildiğiniz bebeğiniz için güzel bir karşılama odası hazırlamak istersiniz elbette. Gelen misafirlerinizi bu güzel ortamda karşılamak, kapıdan girişte bile onları bebeğiniz için hazırlanan özel kapı süsü ile selamlamak ve sonrasında sevimli bir dekor eşliğinde bebeğinizle birlikte onlara merhaba demek. İşte size doğum yolculuğunuzun finalinde bebeğinizle bir arada olacağınız odanız için süsleme fikirleri;

 

Zarif Ve Şık Annelerin Hastane Odaları Nasıl Olmalıdır?

Zarafetinize ve şıklığınıza doğumdan önce önem veriyordunuz. Bu hamilelik döneminizde de sürmüştür. Aldığınız kilolar ve büyüyen karnınıza rağmen kaybetmediğiniz şıklığınızı bebeğinize kavuşacağınız zaman da hastane odası süsleme malzemeleri sayesinde harikalar yaratarak gösterebilirsiniz. Yapacağınız alışverişi planlayarak doğru ürünleri seçerek harika bir süsleme gerçekleştirebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk süsleme planı kapı süsüdür. İsimlik, banner, tüller, balonlar bebeğin cinsiyetine göre renk tercihi yapılarak hazırlanabilir. Geldik odanın genel süslemelerine. Bunun için sizin ve bebeğinizin yatak süsleri öncelikli olmalıdır. Gelen konukların ilk hedefleri siz ve bebeğiniz olacağı için yatak süslemeleri biraz ön planda olmalıdır. Hastane odası süsleme ürünlerinden yatak ucu fiyongu yine bebeğinizin cinsiyetine göre belirlediğiniz renkte (pembe ve mavi) çiçekli veya bebek temalı aksesuarlar olarak sizin ve bebeğinizin en güzel süsleridir. Yastıklar ve örtüler, tül ve satenlerle süslenebilir. Hoşgeldin bebek balonları da yine hastane odası süsleme ürünleri içerisinde olup odanıza çok tatlı bir hava katacaktır. Unutulmaması gerekenlerden bir tanesi de lohusa terlik ve taç setinizdir. Bu güzel mucizeyi gerçekleştiren siz annelerin annelik tacıyla şımarması gerekli bir ayrıntı öyle değil mi?

Misafirler İçin İkram Masasında Neler Olmalıdır?

Gelen misafirlerinize ikramda bulunmak için odada küçük bir ikram masası hazırlayabilirsiniz. İkram masasını nazarlık ve konfetilerle süsleyerek bir köşeye bebek anı defterini koyabilirsiniz. Gelen akrabalarınız ve arkadaşlarınızın duygularını paylaşacakları bu defter ileride sizin ve bebeğiniz için de çok duygusal bir hatıra olarak kalacaktır. Tercih ettiğiniz tatlı türlerini konuklar için masa üzerinde sunum yapabilirsiniz. Elbette ki lohusa şerbetini baş köşeye yerleştirebilirsiniz. Güzel bir sürahi içerisine konan şerbeti, lohusa şerbeti bardaklarında ikram etmek oldukça şık bir hareket olacaktır. Keten keselere şekerlemeler, kurabiyeler koyabilir, minik şişelerle kokular koyarak veya küçük hediye paketleri hazırlayarak misafirlerinize bu günün özel hediyesi olarak verebilirsiniz. Unutmamanız gereken bir ayrıntıyı daha hatırlatalım. İkram masasını hazırlarken hastane odası süsleme renkleri ile uyum içinde olacak renkler kullanmanız oldukça önemlidir. Bu odanın enerjisini de doğrudan olumlu yönde etkileyecektir. Uyumsuz süslemeler ve gereksiz abartılar yeni doğum yapmış olan size olumsuz enerji vereceğinden elinizden geldiğince aşırı ve abartılı süslemelerle odanızı boğmayın.

 

Hastane Odası Süsleme Konseptini Evinize Taşımaya Ne Dersiniz?

Hastane odasından ayrılma günü geldiğinde oradaki süslemeleri ve kapı süsünü evinizde de kullanabileceğinizi sakın aklınızdan çıkarmayın. Evde de birçok misafiriniz sizi ve bebeğinizi görmeye gelecektir. Evinizin kapısına yeni aile üyesini simgeleyen kapı süsünü mutlaka asın mesela! Yatağınızın süslemeleri ile bebeğinizin yatağının süslemeleri, yastıklar ve tüller bebeğinizle başbaşa geçireceğiniz çok özel anlarda da size renk ve mutluluk katacaktır. Yüksek bir enerjiye sahip olmanız gereken bu ilk günlerde moralinizi ve mutluluğunuzu yüksek seviyede tutacak bir odaya ihtiyacınız vardır. Bu yüzden hastane odanızdaki güzel konsepti evinizdeki odanıza da taşıyabilirsiniz. Büyük ihtimal eşiniz, anneniz veya kayınvalideniz sürekli etrafınızda olacak ve size birçok konuda destek olacaklardır. İkram masanızda yine misafirler için kurabiye ve tatlılar bulundurmak isteyeceksiniz. Hastane odası süsleme malzemeleri ile yine güzel bir ikram masası hazırlanabilir orada kullandığınız konfeti ve diğer süsleme aksesuarlarını burada da kullanabilirsiniz. Ayrıca ziyaretinize gelenlere hazırladığınız küçük hediye paketlerini de ikram masasına yerleştirebilir, ziyaret sonrası onlara yolcu ederken takdim edebilirsiniz. Bebek anı defteri de yine unutulmaması gerekenlerden. Sevdiklerinizin güzel dileklerini okumak size çok iyi gelecektir.
 
Bir önceki yazımızda 1. yaş doğum günü kutlamaları hakkında bilgiler verdik dilersen orayı da okuyabilirsin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.