HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Süsleme Sanatı

04-12-2019 18:34
Süsleme Sanatı

Süsleme Sanatı

Özel davetler ve özel günlerde yapılacak olan mekan süsleme işlemlerinde kaliteli süslerin kullanılması gerekir. Böylece istenilen süsleme sanatı en iyi şekilde tamamlanır. Bilhassa yaklaşan yılbaşı günlerinde en iyi süslerin özenli bir şekilde seçilerek, tamamlanması en doğrusu olacaktır.  Elbette sadece yılbaşı değil, doğum günü, nişan, evlilik yıldönümleri ve diğer günlerde de en özel süslemeler yapılması şarttır. 

Dekoratif Mumların Süsleme Sanatındaki Yeri 

Süslemede kullanılan en özel dekoratif ürünlerden bir tanesi de mumlardır. Özellikle renkli ve kokulu mumlar, her özel gün için ideal objeler arasında yer alır.  Doğum günlerinde konseptlere uygun doğum günü mumları, evlilik yıl dönemlerine özel romantik mumlar, renkli alev çıkaran mumlar ve çiçek modelli harika mumları tercih edebilirsiniz. 

Doğum Günü Süslemesinin Sanata Dönüşü

Doğum günlerinde kullanılabilecek pek çok farklı ürünler mevcuttur. Burada doğru süsleme tekniklerini kullanarak, süsleme sanatı ile mekanlarınıza büyük bir şıklık katabilirsiniz. Doğum gününde kullanılabilecek en güzel süsler ise;

Ve daha pek çok doğum günü süsleri mevcuttur. Kendi konseptinize en uygun süsleri alıp, harika temalar elde edebilirsiniz.  Doğum günü gibi özel günlerde kullanılacak süsleme çeşitlerinin özel olarak seçilmesi ve bu yönde bir tema seçilmesi gereklidir.

Süsleme Sanatında Doğru Parti Malzemelerin Seçimi Nasıl Olmalı?

Partilerde de kullanılacak süslemelerin en az diğer kutlamalarda kullanılacak malzemeler kadar özenli ve dikkatli seçilmesi gerekir. Öncelikle partinin amacına uygun bir süsleme sanatı kullanmanız gerekir. Örneğin, mezuniyet partisinde kullanılacak süslemeler ile evlilik yıl dönümü partilerinde kullanılacak süslerin birbirinden farklı olması gerekir. Öte yandan parti süslemeleri genel itibari ile birbiri ile benzerlik gösterir. En çok tercih edilen parti süsleri ise; 

  • Parti şapkaları,

  • Renkli parti taçları,

  • Balo maskeleri,

  • Arı ve kelebek kanatları,

  • Renkli konfetiler,

  • Pinyatalar,

  • Süslü mumlar,

  • Farklı renklerde led ışıklar,

Ve daha fazlası partilerde kullanılabilir. Burada önemli olan süslemenin yapılacağı mekandır. Dış mekanlar için balon ve konfeti gibi malzemeler her zaman parti gösterişini en üst seviyede tutar. İç mekanlar ve parti salonları için daha çok mum, maske ve diğer süslemeler uygun olacaktır.

Süslemede Parti Temalarının Önemi Nedir?

Süsleme sanatının içinde parti konseptleri de yer alır. Elbette burada tercih edilecek süsler her zaman göz alıcı ve partinin konseptine uygun olmalıdır. Özellikle dış mekan partilerinde ya da havuz başı kokteyllerinde süslerin asil ve gösterişli olmasına ekstra özen gösterilmesi gerekir. 

Seçilebilecek parti tema süsleme sanatında ise en çok tercih edilen modeller şunlardır;

Taraftar partisi; sevdiğiniz takımla alakalı renkleri ve o takımı yansıtan süslemeleri kullanabilirsiniz. Burada seçeceğiniz renklerin özellikleri canlı ve iç açıcı olmalıdır.

Kızlar için doğum günü parti temaları; bayanların yaşı ne olursa olsun hep ışıltılı ve gösterişli modellerden hoşlanırlar. Kızlar için seçilecek doğum günü parti temalarında gold, pembe ve kırmızı renklerin hakimiyeti konsepti tamamlamak için yeterli olacaktır.

Erkekler için doğum günü parti temaları; burada seçilen renkler erkeklerin kişisel özelliklerini yansıtmalı ve günün önemine anlam katmalıdır.

Elbette seçebileceğiniz parti temaları tüm bunlarla sınırlı değildir. Kendi hayal gücünüze göre de harika fikirler üretebilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.susle.com.tr/blog/icerik/noel-baba-susleri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.