HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Diş Buğdayı Kutlamaları

08-06-2019 16:29
Diş Buğdayı Kutlamaları

Diş Buğdayı Kutlamaları

Çok eskilere dayalı olan, Anadolu’da her bölgede farklı şekillerde yapılmakta olan bir Türk geleneğidir. Genellikle aile arasında yapılmaktaydı fakat günümüzde çok daha organize edilmiş partilerle aile veya arkadaşlar arasında da kutlanmaktadır. Bebeğin ilk dişini gören kişi bebeği baştan aşağıya donatmakla yükümlüdür. Ya da güzel ve anlamı bir hediye almakla sorumludur. Artık diş buğdayı kutlamaları çok fazla yaygın olup güzel organizasyonlarla kutlanmaya başlandığından hemen hemen herkes bu eski Anadolu geleneğinden haberdardır. Sadece Anadolu bölgeleriyle sınırlı kalmayarak günümüz modern şehir insanları da bu güzel geleneği kutlamaya başlamış, imkanlar ve hazırlıklar aşamasında da satın alabilecekleri birçok parti süslemeleri ve malzemeleri sayesinde de evlerinde veya kafe gibi yerlerde bebekleri için diş buğdayı kutlamaları yapmaktan keyif almaktadır.

Diş Buğdayı Kutlamaları Ne Zaman Yapılmaktadır?

Bebeğin ilk dişi çıktığı zaman yapılan bir kutlamadır. Aslında bebeğin ilk dişini çıkaracağı zaman tüm aile bunu farkına varır. Huzursuzluğu, sürekli damaklarının kaşınması ve ellerinin hep ağzında olması, bunun yanında bazen ateş ve halsizlik gibi durumlar da dişin çıkmak üzere olduğunun belirtilerindendir. Böyle zamanlarda aile içerisinde sürekli diş çıktımı diye kontroller başlar ve kendi içlerinde acaba ilk dişi kim görece? Bu şanslı kim olacak? gibi espriler yaşanır. İlk dişin çıkması ile birlikte sevinçle karışık bir hazırlık başlar. Diş buğdayı kutlamaları için düğmeye basılır ve nasıl güzel bir partiyle bunu kutlayabiliriz heyecanı tüm aile bireylerini kaplar.

Diş Buğdayı Kutlamalarına Süsleme Hazırlıkları

Diş buğdayı partisine ön hazırlık olarak öncelikle mekan seçimi ve kimlerin davet edileceğinin programlanması ile başlanır. Genellikle evlerde yapılan bu kutlamalar günümüzde kafe, açık hava veya farklı mekanlarda da yapılmaktadır. Bu tamamen sizin imkanlarınıza ve zevklerinize göre ayarlanabilir. Evde yapılması planlanan parti için yakın akraba, dost ve arkadaşlar çağrılır. Kutlama yapılacak yer diş buğdayı süslemeleri ile özenle süslenir. Şunu belirtmeliyiz ki diş buğdayı kutlamaları için süsleme malzemeleri o kadar çok ve birbirinden sevimli figür ve modellerden oluşuyor ki acaba ne alsam? Nereyi nasıl süslesem? diye karar vermekte zorlanacaksınız. Fakat her bir süsleme malzemesi o kadar keyifli içeriklerde hazırlandı ki inanın kutlama yapacağınız yerin her alanında bu ürünler mükemmel bir görüntü verecektir. Size zevkinizi en iyi yansıtacak olanları seçmek kalıyor. İlk diş kapı süsleri ile misafirlerinizi karşılamakla işe başlayabilirsiniz. Diş buğdayı partisi parti tavan sarkıt süsleri, bayraklı kağıt uzar süsler, strafor yazılar, bayrak flamalar, diş partime hoş geldiniz afişleri, çok renkli metalik krom balonlar, konuşma balonları ve birbirinden neşeli süsleme ürünleri ile etrafı güzelleştirebilirsiniz.

Diş Buğdayı Kutlamaları İkram Masası Hazırlaması

İlk dişi çıkan bebeğinizin kutlama partisine katılanlar için yaptığınız partide elbette ki gelen konuklara ikram edeceğiniz yiyecekler de olmalıdır. Bu lezzetli yiyecekleri de güzel bir konsept ve mükemmel bir sunumla yapmak isteyecek, bunun için de çok çaba harcayacaksınız. İkram masaları hazırlığı da birçok ürün sayesinde çok daha kolay ve çok daha güzel bir görünüm kazanacaktır. İkramların bulunacağı masanızın etrafını metalize parmak saçaklı masa eteği ile çevreleyerek hoş bir görünüm katınız. Renk seçeneklerini kullanarak hoşlandığınız bir rengi seçebilirsiniz. Bunu mavi veya pembenin tonlarında seçmeyi unutmayınız. Bebeğinizin cinsiyetine göre seçim yapabilirsiniz. Bu seçimi tüm süsleme malzemeleri için de kullanabilirsiniz. Kız diş buğdayı partisi süsleme malzemeleri ve erkek diş buğdayı partisi süsleme malzemeleri olarak ürün seçimi yapabilirsiniz. İlk dişim parti masa örtüsü renk seçimini de yine bebeğinizin cinsiyetine göre belirleyiniz. Masanın üzerine yerleştireceğiniz ikramlıkları güzelce yerleştirirken 3 katlı cup cake stantları çok işinize yarayacaktır. Kekler ve kurabiyeleriniz için de ideal bir seçimdir. Çubuk şişleri masanızın birkaç yerine koymayı unutmayın ki misafirleriniz ikramlıkları alırken pratik kolaylık sağlamış olun. İkramda kullanacağınız pastalar için de pasta altlıklarını kullanarak hoş bir sunum yapınız.

 

Diş Buğdayı Kutlamaları Ve Misafirlere Hediye Seçimleri

Gelen misafirlerinize bugünün anlamını ve hatırasını yaşatacak küçük sevimli hediyeler vermeyi de sakın ihmal etmeyiniz. Bu jest gelen konuklarınızı fazlasıyla mutlu edecektir. Diş buğdayı kutlamaları anının en eğlenceli kısmı olan bebeğin önüne serilen örtü üzerine konan kitap, makas, fotoğraf makinesi, oyuncak gibi meslekleri simgeleyen nesneler ile bebeğin hangisine uzanıp alırsa mesleğinin o olacağına inanılan kısımdır. Bu eğlenceli gelenek gösterisinin ardından o mutlu gülüşmeler anında gelen misafirlerinize vereceğiniz hediyeler onları daha da mutlu kılacaktır.

Bir önceki yazımızda hastane odası nasıl süslenir konusunda tüyolar verdik dilersen orayı da okuyabilirsin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.