HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Diş Buğdayı Süsleri Nasıl Seçilir?

10-03-2020 15:12
Diş Buğdayı Süsleri Nasıl Seçilir?

Diş Buğdayı Süsleri Nasıl Seçilir?

Diş buğdayı; aslında çok eski bir Anadolu geleneğidir. Anadolu da diş buğdayı genellikle diş hediği olarak bilinmektedir. Diş buğdayının amacı geleneklere göre bebeğin dişlerinin buğday kadar sağlıklı, ömrünün buğday kadar bereketli olmasını dilemektir ve bebeğin ilk dişi ile birlikte yapılan bir aktivitedir. Diş buğdayı genellikle bol miktarda yapılır ve iyice pişirilir. Bu nedenle birçok kişiye dağıtmak amaçlanır. Gelen davetlilere diş buğdayı ikram edilir. Daha sonra komşulara ve kalan kısmı ise bereket olsun diye kuşlara dağıtılır. Görüldüğü üzere diş buğdayının derin anlamları vardır. 

Diş Buğdayı Partisi

Daha önceleri diş buğdayı partisi daha sade törenlerle kutlanırken, günümüzde bu organizasyon daha kapsamlı hale geldi. Bu nedenle bebeğin ne giyeceğinden, organizasyonun nasıl düzenleneceğine, ne tarz süslemeler yapıldığına ve nasıl bir konsept olacağına kadar düşünülür. Diş buğdayı partisi için;

  • Bebeğin ilk dişinin çıkması beklenir. Ayrıca bebeğinin dişini ilk fark eden kişi bu partinin özel davetlisi olur ve bu kişi bebeğe özel bir hediye alır.

  • Gelen misafirlere diş hediğinin yanı sıra pasta, börek ve kurabiye tarzı ikramlıklar verilir.

  • Diğer bir ritüel ise bebeğinin biraz mesafe uzağına bir bezin üzerine belli mesleklere ait eşyalar konur ve bebeğin bunlardan birini seçmesi sağlanır. Diş buğdayı partisinin en eğlenceli kısmı ise budur. 

  • Bebeğin aldığı ilk obje bebeğin gelecekteki mesleğini sembolize ettiğine inanılır.


Diş Buğdayı Süsleri

Bebeğinizin diş buğdayı partisi son derece özel bir partidir. Bu nedenle aileler bugünü tüm detaylarını düşünerek hazırlarlar. Organizasyonun düzenleneceği mekan; bu ev olabilir, bir dış mekan olabilir bu sizin bütçenize ve tercihinize bağlıdır. Bu mekanı öncelikle bir karşılama afişi ile süsleyebiliriz. Bebeğinizin güzel bir fotoğraflarıyla güzel bir afiş hazırlatabilirsiniz. Daha sonra ev içi süslemelere geçebilirsiniz. Eğer tercihiniz ev olacaksa tavan süsleri, etiketli görseller, led ışıklar ve petekler kullanılabilir. Tüm bunların dışında bebeğinizin cinsiyeti de önemli bir detaydır. Erkek rengi mavi, kız rengi pembe olduğundan ortam bu renklere göre dizayn edilir.

Bir diğer husus ise ikram edeceğiniz masanın süslemesi de önemlidir. Masaya güzel bir örtü sererek masayı canlandırırsınız. Erkek için mavi kız için ise pembe seçmeniz doğru olacaktır. Ancak bunun dışında beyaz veya daha renkli örtüler de tercih edilebilir. Bu tamamen sizin zevkinize bağlı bir durumdur. Daha sonrada masanızın üzerinde etiketli kaseler koymanız gerekebilir. Bu kaseler diş buğdayı sunumu için hoş bir detay olur. Yine etiketli bardaklar, etiketli tabaklar, etiketli cupcake kapları, etiketli şekerler ve çikolatalar masanız için hoş bir görüntü olabilir.

Diş Buğdayı Detayları Önemlidir

Bugün bebeğiniz için çok özel bir gün olacağından her detayı düşünmek istemeniz son derece önemlidir. Bunun için ise renkler, diş buğdayının lezzeti, davetliler ve hediyeler planlanır. Süslemelere etiketli kürdan süsler, isimli pipetler, servis altları, peçete sargılarını dahil edebilirsiniz. Tüm bunların dışında isimli şişeler, dilek kartları ve davetliler için dişim çıktı tarzı ifadelerin yer aldığı şapkalar, taçlar ve diğer aksesuarları tercih edebilirsiniz. Tüm bu detaylar diş buğdayı partinizin kusursuz geçmesi için harika detaylardır. Herkes bilir ki bebeğin bugünü hatırlamayacağı bir gerçektir. Ancak bu ileride sizin için harika bir anı olarak kalacaktır.Günümüzde artık daha modern hale gelen diş buğdayı hala geleneksel özelliklerini taşımaktadır. Geçmişten günümüze bu tarz adetlerin taşınması ise kültürümüzün devamı için çok önemlidir. Bu geleneklerden bir diğeri ise diş buğdayı partisine gelen davetliler bebek için özel bir hediye getirmektedir. Bu hediyeler içinde en özelini ise bebeğin ilk çıkan dişini fark eden kişi alır. Bu hediye bebeğin hayatı boyunca saklayabileceği bir hediye olmalıdır. 

Görüldüğü üzere bebeğinizin diş çıkarması onun için sadece bir gelişim süreci değildir. Bu süreçte diş için güzel bir kutlama yapmakta gelişimin bir parçası olarak kabul edilebilir. Bugünün anısını sonsuza kadar yaşatmak için ise son olarak hatıra fotoğrafı kartı alabilirsiniz. Böylece bu an sadece sizin için ölümsüz değil tüm sevdikleriniz içinde ölümsüz bir ana dönüşebilir. Bu geleneksel töreni canlandırarak insanların zihninde hoş bir hatıra bırakabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.susle.com.tr/blog/icerik/dugun-salonu-susleme linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.