HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Düğün Salonu Süsleme

10-03-2020 15:05
Düğün Salonu Süsleme

Düğün Salonu Süsleme

Herkesin hayatında mutlaka bir özel gün vardır. Evlilik çiftlerin hayatına bambaşka başlangıç yapmalar için güzel bir etkinliktir. Bu nedenle çiftler için düğün, nişan törenleri oldukça özeldir. Haklı olarak her anın kusursuz olması için çiftler büyük bir emek harcamaktadırlar. Düğün organizasyonları aylar önce başlayan bir süreçtir. Gelinlik, damatlık, davetiyeler, düğün yeri, süslemeler ve konuklar en ince ayrıntısına kadar planlanır. İşte bu süreçte yaşanan en büyük endişe ise hazırlıklar esnasında herhangi bir aksilik olmasıdır. Bu nedenle her detay uygulanabilir bir şekilde planlanmalıdır.

Düğün hazırlıkları aşamasında en çok ilgi çeken unsurlardan biri de düğün yeridir. Düğün yerinin nasıl olacağı, dışarıda bir yer mi yoksa kapalı bir alanda olacağı mı son derece önemlidir. Çünkü süslemeler düğün yeri tercihine göre belirlenecektir. Gelin ve damadın oturduğu masa, davetliler için hazırlanan masa ve sandalyeler, giriş, gelin odası ve sahne ayrı ayrı süslendirilir. Bunun için ise önemli olan şey düğünün yapılacak olduğu mekandır.

Düğün Salonu Süsleme Fikirleri

Düğün salonu süsleme hem gelin ve damat için hem de konuklar için son derece önemlidir. Davetliler bir taraftan sizin mutluluğunuza şahit olurken bir yandan da görsel olarak bir doyuma ulaşmalı hatta dillere destan bir organizasyon olmalı. Bunun için birçok organizasyon şirketi bulunmaktadır. Ancak süslemeler için ise bir organizasyon şirketinden yardım almayacaksanız kendinizde bu detaylar ile ilgilenebilirsiniz.

  • İlk olarak ilk intiba önemlidir. Bu nedenle davetlilerin içeriye alındığı alanlar çiçekler ve balonlar ile renklendirilebilir. Giriş kapısına ise gümüş harf balonlarını ile müstakbel eşinizin ve kendi adınızın baş harfinin bulunduğu balonları tercih edebilirsiniz. Yine kapıda renkli tüller ve çiçekler kullanabilirsiniz. Ayrıca tavan süsleri bu ortamı zenginleştirecektir. 

  • Daha sonra merdivenler ışıklı ledlerle görsel olarak hoş bir görüntüye kavuşabilir. Bunun yanı sıra küçük figürler yine merdivenler için doğru bir tercih olabilir.

  • Düğünün en önemli ve en dikkat çeken objesi kesinlikle gelin ve damadın oturduğu masa olacaktır. Çünkü tüm gün boyunca davetliler sizi izleyecektir. Bunun için ise iki olarak şık bir masa örtüsü ile başlayabilirsiniz. Gümüş, gold ve beyaz tonları masa için doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca masayı şık bir masa eteği ile de daha zengin gösterebilirsiniz. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra gelin masasının vazgeçilmezi olan güzel bir çiçek olacaktır. Yine aşk dolu figürler masanızda yer alabilir.

  • Davetli masaları da aynı şekilde şık bir masa örtüsü ile hoş bir görünüm kazanabilir. Şamdanlar ve mumlarla davetli masalarını zenginleştirebilirsiniz. Sandalye giydirme diye bir terim mevcuttur. Bu nedenle sandalye detayı da atlamadan şık ve masaya uyumlu bir şekilde giydirilmelidir. 

  • Düğün salonlarında diğer bir husus ise ışıklardır. Davetlilerin sıkılmadan eğlenebilmeleri için ışık unsuru da son derece önemlidir.

  • Pek gözle görülmeyen ancak yine damat ve gelin için önemli olan bir diğer detay ise gelin odasıdır. Düğünden önce gelin ve damadın rahat edebilmesi için gelin odası son derece önemlidir.  Gelin odası kapısına hoş geldiniz yazısı ya da gelin odası eğlenceli kartlarla süslenebilir. Oda yine balonlar, petekler ve mumlarla süslenebilir. Romantik bir ortam olmasını isterseniz gül yaprakları ile de gelin odasındaki masayı da süsleyebilirsiniz.

Renkler Geceyi Belirlesin

Düğün salonu süslemek için pek çok alternatif mevcuttur. Bunun için nasıl bir mekan seçeceğiniz son derece önemlidir. Çünkü bazı süslemeler hem iç mekan hem de dış mekan için uygun olurken, bazı süsler yalnızca kapalı mekanda diğer taraftan bazı süsler yalnızca açık alanlarda kullanılabilir. Bu nedenle düğününüzün gerçekleştiği yer son derece önemlidir. 

Kapalı alan için süsleme fikirlerinden bahsettik. Peki, açık alanlar? Bunun için ise çiçekler, her renk çiçek olabileceği gibi eğer düğün mekanında havuz varsa suda yüzen nilüfer çiçekleri ilgi çekici olacaktır. Ayrıca bir diğer fikir ise rengarenk ledli toplar olabilir. Bu hem dışarıya renk katar hem de davetliler için ilgi çekici olabilir. Ancak renk tamamen sizin zevkinize bağlıdır. Bazıları şeffaf sadelikten hoşlanırken, bazı çiftler rengarenk cıvıl cıvıl bir konsept isteyebilir. Bu nedenle burada önemli olan sizin tercihinizdir.

Bir önceki yazımıza https://www.susle.com.tr/blog/icerik/bebek-dogum-gunu-partisi linki üzerinden ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.